325 g keserü csoki (70%)

115 g vaj

50 ml tejszín

125 g porcukor

6 tojás

100 g liszt

40 g kukoricaliszt

1,5 tk. sütőpor

A töltelékhez a 125g csokit és a 15 g vajat összekeverni + 50ml tejszín és 25g cukrot. Ezeket összemelegíteni. A fagyasztóban kis adagokban megfagyasztani.

A többi csokit gőzfürdőn felmelegítem.

A maradék vajat, cukrot és tojássárgákat kikeverni. A fehérjéket felverni. A lisztes sütőporos, kuk.lisztes masszát a vajas cukorhoz adni, majd a csokit és a fehérjét belekeverni. A kikent kivajazott formát (muffinforma)  1/3-ig megtölteni, rá a fagyott töltelékdarabot, majd teletölteni tésztával. A formákat félig vízzel teli tepsibe tenni, letarakni, sütni, kb 1 óra.

 

Szerző: rf dori  2009.02.15. 23:03 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása