Hozzávalók:

·  A tésztához:

·  30 dkg liszt

·  20 dkg teavaj

·  10 dkg porcukor

·  1 csomag sütőpor

·  1 csomag vaníliás cukor

·  2 tojássárgája

·  csipet só

·  reszelt citromhéj

·  A töltelékhez:

·  50 dkg túró

·  2 tojássárgája

·  2 evőkanál méz

·  5 dkg mazsola

·  2 evőkanál tejföl

·  1 evőkanál búzadara

·  reszelt citromhéj

·  1 csomag vaníliás cukor

·  A tojáshabhoz:

·  4 db tojásfehérje

·  25 dkg porcukor

·  pár csepp citromlé

·  baracklekvár

Elkészítés: Linzertésztát készítek a fenti hozzávalókból, kézzel a tepsibe nyomkodom. A kb. 1,5 cm vastagságú tésztát félig megsütöm. A tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni (a mennyisége ízlés dolga). A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. Gőz felett még tovább verem a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítom, a másik felét kinyomózsákba teszem, s berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltöm. A süteményt visszateszem még a sütőbe, s lassú tűzön szárítom.

Megjegyzés:
A linzertésztát margarinnal szokták elkészíteni, de mi vajjal szeretjük, mert krémesebb ízű. A cukor mennyisége pedig attól függ, ki mennyire édesszájú. Mi inkább sok citromhéjjal szeretjük.


 

Szerző: rf dori  2009.04.24. 10:17 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása