Hozzávalók: · A tésztához: · 30 dkg liszt · 20 dkg teavaj · 10 dkg porcukor · 1 csomag sütőpor · 1 csomag vaníliás cukor · 2 tojássárgája · csipet só · reszelt citromhéj · A töltelékhez: · 50 dkg túró · 2 tojássárgája · 2 evőkanál méz · 5 dkg mazsola · 2 evőkanál tejföl · 1 evőkanál búzadara · reszelt citromhéj · 1 csomag vaníliás cukor · A tojáshabhoz: · 4 db tojásfehérje · 25 dkg porcukor · pár csepp citromlé · baracklekvár |
Elkészítés: Linzertésztát készítek a fenti hozzávalókból, kézzel a tepsibe nyomkodom. A kb. 1,5 cm vastagságú tésztát félig megsütöm. A tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni (a mennyisége ízlés dolga). A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. Gőz felett még tovább verem a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítom, a másik felét kinyomózsákba teszem, s berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltöm. A süteményt visszateszem még a sütőbe, s lassú tűzön szárítom. |