Olasz kuglóf

0,45 kg liszt

0,5 teáskanál só

7,5 dkg cukor

1 élesztő

11,5 dkg vaj

1 dl kávé

1 dl tej

4 tojássárgája

11,5 dkg csoki

A forró kávéba felolvasztjuk a vajat.

Langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Összekeverjük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, tojássárgáját, vajas kávét és az élesztőt, majd a csokit tördelve hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, majd formába öntjük és hagyjuk kelni. Mikor megkelt, összekevert tojással megkenjük.

Sütés: 35 perc 180 fokon, majd 10 perc 160 fokon. Ha pirulna a teteje alufóliát tegyünk rá. Ha elkészült 5 percet hagyjuk állni, aztán borítsuk ki.

Szerző: rf dori  2009.02.25. 20:47 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása