A finomlisztet 5 deka cukorral, a vanílás cukorral és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, és a tésztát egy közepes tepsibe nyomogatjuk. A ribiszkét megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, a szemeket a szárakról lehúzzuk, és a tésztára szórjuk. A tojások sárgáját 20 deka cukorral habosra…

Szerző: rf dori  2009.02.21. 22:03 Szólj hozzá!

If it's true there's a 'time for everything under Heaven', then midwinter is quite definitely the most appropriate time to make an old-fashioned steamed pudding. There's nothing wrong with a cold, grey month in the calendar when it can justify such wonderful culinary indulgence. Here, I am offering…

Szerző: rf dori  2009.02.21. 21:28 Szólj hozzá!

 I once spent a great deal of time trying every sort of lemon tart imaginable in order to come up with the definitive version. And here it is – thicker than is usual which, quite rightly I think, includes much more filling than pastry. If you want to serve it warm you can prepare…

Szerző: rf dori  2009.02.21. 21:18 Szólj hozzá!

3 dkg vaj 2 dl gríz 20 dkg  liszt 3 dkg  cukor 2 dl tej 2 db tojás 1 cs sütőpor + 1 cs van.cukor A vajat a cukorral, v.cukorral kikeverjük és hozzá megy a tej, tojás. Másik tálban liszt, sütőpor, és gríz össze. Aztán a kettőt össze, krémesre. Kivajazott,…

Szerző: rf dori  2009.02.16. 09:13 Szólj hozzá!

  4 tojás 13 dkg cukor 8 dkg olvasztott vaj 12 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 citrom leve és héja A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Az utóbbihoz adjuk a citromhéjat, levet, vajat és a sütőporos lisztet és a felvert fehérjét.…

Szerző: rf dori  2009.02.16. 09:12 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása