A finomlisztet 5 deka cukorral, a vanílás cukorral és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, és a tésztát egy közepes tepsibe nyomogatjuk. A ribiszkét megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, a szemeket a szárakról lehúzzuk, és a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját 20 deka cukorral habosra keverjük, csipetnyi sóval és a citrom reszelt héjával ízesítjük. A réteslisztet a tejszínnel simára dolgozzuk, és a sárgájamasszába öntjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a tejszínes tojássárgamasszába forgatjuk. A piskótaszerű tésztát a ribiszke tetejére simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) aranysárgára sütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve, friss ribiszkével díszítve tálaljuk.

Hozzávalók:

- 25 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 50 dkg ribiszke
- 4 tojás - só
- 1 kezeletlen citrom héja
- 10 dkg rétesliszt
- 1,5 dl tejszín vagy tejföl
A tepsi kikenéséhez: vaj
A tetejére: porcukor

Szerző: rf dori  2009.02.21. 22:03 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása